25 mei 2022

Feestelijke afsluiting bouwperiode Nieuwe Botter Barendrecht

In oktober vorig jaar werden de eerste appartementen van appartementencomplex de Nieuwe Botter  opgeleverd. Door de coronamaatregelen was het toen niet mogelijk om met alle bewoners bij elkaar te komen. Dinsdag 24 mei organiseerden wij samen met woningstichting Patrimonium Barendrecht voor alle nieuwe bewoners van de koop- en huurappartementen en andere betrokkenen een feestelijke bijeenkomst om alsnog de oplevering van de woningen te vieren.

Duurzaam
Onze collega Joost de Korte gaf tijdens zijn welkomstwoord een kijkje in de totstandkoming van deze projectontwikkeling in samenwerking met Gemeente Barendrecht, Patrimonium,  Coever Vastgoed, Erik van Erk Projectontwikkeling en RoosRos Architecten. Hierin legde hij onder meer uit: ‘’Wij hebben deze prijsvraag niet alleen gewonnen op grondbieding, maar ook de ingetogen uitstraling van de gebouwen binnen het park en de duurzaamheid van de appartementen. Wij hebben als ontwikkelaars geen concessies gedaan in de duurzaamheid van de woningen, zelfs niet in de sociale huurwoningen’’.

Behouden vaart
Wethouder Dirk Vermaat wenste vervolgens De Nieuwe Botter officieel een “behouden vaart” met een echte scheepsdoop. Peter Manders en Pia van Dalen van Patrimonium benadrukten in hun speech het maatschappelijke en sociale aspect van De Nieuwe Botter; ook de veilige leefomgeving kwam daarbij aan bod. Na de onthulling van een prachtig kunstwerk in de hal van een van de drie complexen, werd door Joost de Korte de (deels door Aannemersbedrijf P. van Leeuwen) gesponsorde AED overhandigd aan een van de bestuursleden van de VVE.

Een gezellige barbecue tijdens de informele avond volgde, op de mooie groene binnenplaats van het appartementencomplex. We wensen alle bewoners van dit prachtige appartementencomplex nogmaals veel woonplezier en bedanken alle betrokkenen voor dit succesvolle project!

Lees hier verder over het project De Nieuwe Botter.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht