28 juli 2022

Vader bouwt woning voor zijn dochter

Gerben en Ilse Vonk, vader en dochter uit Brandwijk zijn allebei druk met de nieuwbouwwoning van Ilse. Gerben als voorman van woningbouwproject Molenhoek in Molenaarsgraaf, Ilse als toekomstige, trotse bewoner. Als hecht familiebedrijf vinden wij deze situatie natuurlijk erg leuk!

Dagelijks loopt Ilse even langs de nieuwe woning die ze samen met haar vriend heeft gekocht, om de progressie te zien. “Het gaat zo snel!” De bouw is nog geen 300 meter van haar huidige woning dus even een kijkje nemen is een kleine moeite. “Extra leuk omdat mijn vader en de heren hier iedere dag bezig zijn!”

Nieuwbouwproject Molenhoek
Het nieuwbouwproject in Molenaarsgraaf bestaat uit vier starterswoningen. Het ontwerp verwijst naar oude kuiperij die vroeger op deze locatie aanwezig was. Oude elementen zijn in het ontwerp  teruggekomen om die historie te benadrukken. De vier woningen worden voorzien van duurzame installaties, zoals een warmtepomp en pv-zonnepanelen.

Ilse vertelt: “Gerard Wemmers, de eigenaar van de grond had het plan om hier starterswoningen te realiseren. Hij is een goede vriend van mijn ouders en daardoor wisten wij al vrij vroeg van dit project. We hebben toen al snel laten weten dat we er graag voor wilden gaan. Op dat moment waren ik en mijn vriend nog niet echt op zoek, maar nu zijn we echt mega dankbaar dat we deze kans hebben gekregen in deze tijd!”

Bouwen voor je dochter
De woning voor je dochter en schoonzoon bouwen is uniek. Gerben vindt het heel leuk: “het realiseren van deze woning is niet anders dan een ander woningbouwproject, maar je kijkt toch zeker extra mee met dingen. Daarnaast is het natuurlijk wel heel leuk dat je de toekomstige bewoners zo ontzettend goed kent. Aan de keukentafel is de dagelijkse interesse in mijn werk tegenwoordig bovengemiddeld hoog! Bovendien mag ik na de oplevering af en toe meegenieten van het eindresultaat, nog een voordeel.”

“In het begin liet de start van het project even op zich wachten in verband met de vergunningaanvragen. Dus de vraag wanneer er gestart zou worden met de bouw werd regelmatig gesteld. Natuurlijk ook de praktische vragen: hoe groot gaat in het echt worden, de indelingen van het huis, de werkelijkheid. Dat is toch lastig inschatten aan de hand van een tekening.” Ilse vult aan: “Vraagbaak papa! Papa hoe moet dit? Kan ik dit beter zo doen? Hoe zou jij dit doen? Gelukkig vindt hij het niet erg en zijn wij er heel blij mee. Hij steekt er veel tijd in, ook nog na zijn werkuren!”

Keuzes keuzes
Bij nieuwbouwwoningen hoort het maken van keuzes. Ilse vindt dat heel leuk. “Indelingen, keuken, badkamer, deuren, stopcontacten: noem maar op. Maar zo kun je het wel helemaal naar je eigen wens maken en dat maakt het super leuk!”

Vader en dochter kijken allebei uit naar de oplevering. “Het schiet al wel echt op en ik vind het ook erg leuk om de bouw mee te maken” aldus Ilse. Gerben vult aan: “Ja zeker, dan zie je het eindresultaat! Best spannend of ze het mooi vinden. Maar dat komt zeker goed.”

Impressie van project Molenhoek
Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht