Impressie van de Ryckshoeve
1 juni 2022

Startsein bouw Buitenplaets De Ryckshoeve

Samen met de toekomstige bewoners van Buitenplaets De Ryckshoeve in Sleeuwijk hebben we het startsein van de bouw gegeven. De genodigden hadden de mogelijkheid om alvast met hun toekomstige buren kennis te maken en een kijkje “in” hun woning te nemen, met andere woorden: de contouren van de begane grondvloer gaven alvast een beeld van de toekomstige ruimtes.

Het project
Buitenplaets De Ryckshoeve omvat ‘De Boerderij’ met 7 ruime woningen, en de tegenover gelegen 2-onder-1-kapwoning in ‘De Klassieke schuur’. Diverse woningen zijn bijzonder levensloopbestendig. De rieten kap, natuurlijke elementen en authentieke details van de woningen verwijzen naar de grote Herenboerderij die in het verleden op de plek van dit project stond.

Duurzaam
Alle woningen krijgen een warmtepomp (water/water) voor verwarming en koeling. Door de hoogwaardige isolatie en de pv-zonnepanelen op de ‘Wagenloods’ (bijgebouw) zijn de woningen vrijwel energieneutraal. Duurzaam is ook de gescheiden afvoer van hemelwater, waardoor dit gelijk in de bodem infiltreert en dus lokaal behouden blijft. In de ontwikkeling hebben we ook veel aandacht geschonken aan de omgeving. De woningen en het bijgebouw zijn gelegen op een eigen residentie, af te sluiten met een robuust hek en de algemene tuinen worden aangelegd en voorzien van onder meer beukenhagen.

Door het gebruik van hoogwaardige materialen, de ruime opzet en de uitgebreide voorzieningen is het een duurzaam project met fijne faciliteiten voor de toekomstige bewoner. Dit project wordt in bouwteam gerealiseerd.   

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht