Enthousiast onthaal voor duurzaam ontwerp

Het ontwerp dat wij samen met onze partner hadden uitgewerkt, werd door de gemeente en Sportstichting Meerkerk met groot enthousiasme ontvangen. Daarop volgde de design & build-opdracht voor de nieuwe accommodatie voor SV Meerkerk. Inmiddels heeft het clubhuis de naam ‘De Burcht’ gekregen. Het is sfeervol, praktisch en energieneutraal. Uiteraard hebben we het project binnen het budget gerealiseerd.

We denken graag met onze opdrachtgevers mee. Als mede-verantwoordelijke voor het ontwerp zochten wij samen met Van Hoogevest Architecten naar haalbare duurzame oplossingen. Zo is er een warmtepompsysteem voor de warmtevoorziening geïnstalleerd en hebben we ledverlichting toegepast. Verder is het pand voorzien van hoogwaardige isolatie en hoge kierdichtheid om energie te sparen. We benutten de warmte van de zoninstraling of sluiten deze juist buiten met een grote luifel om grote temperatuurschommelingen te voorkomen.

Een clubaccommodatie voor een voetbalvereniging vraagt echter om meer dan alleen duurzame elementen. Het moet ook praktisch en sfeervol zijn. In het bouwteam stelden wij voor robuuste kozijnen en materialen te selecteren voor de kleedkamers. Die kunnen tegen een stootje! Voor de constructieopbouw kwamen wij met ideeën die passen bij industriële bouw en de bijbehorende akoestische eigenschappen. Het resultaat is helemaal naar de zin van de gemeente, Sportstichting Meerkerk én de sporters zelf. Meer dan tevreden opdrachtgevers en gebruikers … daar doen wij het voor!

Meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde projecten

Ridderkerk
Sporthal De Wissel
Sporthal Asperen
Asperen
De Wiel