Bouwen met aandacht voor een gebouw met zorg

Met het nieuwe revalidatiecentrum op locatie Vrijthof in Tiel helpt Stichting Zorgcentra Rivierenland kwetsbare ouderen en mensen met een complexe zorgvraag het leven weer zelfstandig op te pakken. We hebben het ovale ‘Markant’, met een multifunctionele ruimte voor behandeling en therapie en 51 zorgappartementen, in één jaar gebouwd. In het bouwteam met Grunstra Architecten waren we verantwoordelijk voor ontwerp en bouw.

De nieuwbouw is opgezet voor kort verblijf en is daarom functioneel van inrichting en uitstraling. De eenpersoonsappartementen zijn circa 25 tot 30 m2 groot en verdeeld over drie etages, met op elke etage een ruime woonkeuken. Het gebouw is flexibel ontworpen zodat het in de toekomst eventueel een andere (woon)functie kan krijgen, met een dusdanige draagconstructie dat de appartementen gekoppeld kunnen worden.

Het revalidatiecentrum is duurzaam uitgevoerd. Het volledig elektrische gebouw wordt verwarmd met lucht-warmtepompen in combinatie met warmteterugwinning. Voor de afwerking pasten we zoveel mogelijk onderhoudsvrije materialen toe, zoals Rockpanel Woods-gevelplaten en kunststof kozijnen. De houtskeletbouw hebben we zoveel mogelijk opgenomen in de cascoconstructie van kalkzandsteenwanden en breedplaatvloeren, waardoor we de bouwtijd aanzienlijk konden verkorten.

Het onderlinge vertrouwen in het bouwteam is een belangrijke factor voor een succesvol project. Ook de samenwerking met onze vaste co-makers was weer een belangrijke sleutel, waardoor de bouw soepel verliep. In de bouwteamfase waren we al met de voorbereidingen voor de uitvoering gestart. Op het bouwterrein stippelden we de optimale routing uit om de overlast aan de zorgverlening tot het minimum te beperken. We hebben Markant turnkey opgeleverd, inclusief stoffering, meubels, keukenapparatuur en terreininrichting. We zijn trots op het eindresultaat met zo’n belangrijke maatschappelijke functie.

Meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde projecten

Beesd
Woonzorgcentrum Lingehof
Oudewater
De Wulverhorst woonzorgcomplex