Slim bouwen op een postzegellocatie

Ingeklemd tussen een bestaand pand en het spoor aan de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht bouwden we het appartementencomplex Maliespoor nabij de Maliebaan, volgens het ontwerp van Miene Boonzaaijer Architecten. Om efficiënt te werk te gaan en de omgeving zo min mogelijk overlast te bezorgen, kozen we voor een slimme bouwmethode.

Zo ontwierpen we de steigers zo slank mogelijk om de kranen passeerruimte te geven. Ook positioneerden we de kraanopstellingen zorgvuldig om de overlast voor de omgeving en het vele (fiets)verkeer te minimaliseren. Voor alle logistieke uitdagingen hebben we goede oplossingen gevonden.

Op de begane grond is de commerciële ruimte met daarboven de vier luxe en ruime koopappartementen, verspreid over vier verdiepingen. Onze vakmensen hebben weer hun uiterste best gedaan, want het luxe pand heeft bijzondere details. Aan de voorzijde hebben we speciale lange gevelstenen aangebracht. De balkons zijn uitgevoerd met luxe balustrades en het dak is van het type Kalzip: een stalen constructie in een opvallende ronde vorm. Het bijzondere appartementencomplex met de mooie architectuur en hoogwaardige afwerking past prachtig in het straatbeeld van dit stukje Utrecht.

Opdrachtgevers en bewoners zijn zeer tevreden en dat is op elk project oprecht ons doel!

Meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde projecten

Barendrecht
De Nieuwe Botter
Ameide
Lekstaete