Eerste Cradle to Cradle-school in Nederland

Een school moet een veilige, gezonde en inspirerende omgeving zijn voor leerlingen en leerkrachten. Daar dragen wij met onze hoge kwaliteit van bouwen graag aan bij. Bijvoorbeeld voor Lyceum Schravenlant: het eerste schoolgebouw in Nederland dat volgens de Cradle to Cradle-filosofie is ontworpen en gebouwd.

We realiseerden deze nieuwbouw van 6.000 m² met vak- en theorielokalen, studieplekken, kantoren, twee gymzalen, fitnessruimte, sportvelden, fietsenstalling, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. Het gebouw is CO₂-neutraal en voorzien van duurzame technieken als warmte- en koudeopslag in de bodem, pv-zonnepanelen en zonnecollectoren voor warm tapwater in de douches van de gymzaal. Een digitaal regelsysteem geeft aan hoeveel energie er wordt opgewekt. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het spoelen van de toiletten. Het pand heeft een uitstekende luchtdichtheid en een zeer goed geïsoleerde schil.

Innovatieve ideeën van diverse leveranciers hebben we geïntegreerd in de voorbereiding en de uitvoering. Flexibel bewogen én dachten wij mee. Met elkaar voerden we, volgens de uitgangspunten van Cradle to Cradle, diverse optimalisaties door. Zo is het casco multifunctioneel en grotendeels geschikt voor hergebruik. Wanden zijn van bamboe en rendiermos, en oude bouwborden zijn volledig geïntegreerd in het interieur.

‘Don’t trash our future’ zetten de leerlingen op de atriumbalustrade. Daar doen wij op elk project onze uiterste best voor! Dit project werd genomineerd voor de Gouden Kikker 2012 voor duurzaam bouwen, en ontving de Award Duurzame Architectuur. We zijn er trots op de eerste Nederlandse Cradle to Cradle-school te hebben gebouwd, in samenwerking met LIAG architecten en bouwadviseurs.

Meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde projecten

Meteren
De Plantage
Ameide
Brede School