Focus op duurzame energie en beperkt energiegebruik

De Wissel is de nieuwe multifunctionele sporthal voor onderwijs- en sportverenigingen in Ridderkerk. Bovendien is het de clubaccommodatie voor Korfbalcombinatie Ridderkerk (KCR). Duurzaamheid stond hoog op de agenda van dit bijzondere project. Het resultaat is een prachtig en energieneutraal gebouw dat voor vele doeleinden wordt gebruikt.

Het complex is zelfvoorzienend in energie dankzij de pv-zonnepanelen, warmtepompen en geautomatiseerde luchtbehandelingskasten. In de ontwerpfase is niet alleen gelet op de aanvoer van duurzame energie, maar ook op beperkt gebruik ervan dankzij vloerverwarming, ledverlichting en bewegingsdetectoren. Voor de afwerking hebben we samen met onze partners gekozen voor duurzame materialen, zoals beplating van bamboe die tijdens de groei veel CO2 opneemt.

Op elk project denken we mee hoe het beter – slimmer – goedkoper – sneller – duurzamer kan. Onze ideeën konden al in het ontwerp worden meegenomen, dankzij onze vroege betrokkenheid bij deze design & build-opdracht in samenwerking met LIAG architecten en bouwadviseurs. We kwamen bijvoorbeeld met voorstellen om de constructie en het installatieontwerp aan te passen, zónder de architectonische vormgeving aan te tasten. Zo kunnen we hoge duurzaamheidsresultaten en interessante kostenbesparingen voor u als opdrachtgever realiseren. En uiteraard zorgen we met goede afstemming, zorgvuldige voorbereiding en uitstekende procesbeheersing voor een soepele uitvoering, zoals ook voor sport- en clubaccommodatie De Wissel in Ridderkerk.

Meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde projecten

Sporthal Asperen
Asperen
De Wiel
Clubaccommodatie SV Meerkerk
Meerkerk
SV Meerkerk