Grote ombouw van bedrijfs- naar kantoorfunctie

Voor Barts Amsterdam, kwaliteitsmerk in modeaccessoires, hebben we een bijzondere transformatie gerealiseerd. Het voormalige magazijn aan de Danzigerkade was verhuisd naar het nieuwe hoofdkantoor aan de Moermanskkade. Vanaf schetsontwerp dachten wij mee over een nieuwe invulling.

In het bouwteam met de opdrachtgever en dedato ontwerpers en architecten kwamen wij met voorstellen voor de constructie, het leidingverloop in de vloeren en de afwerkingen. Dit om kosten te besparen en de uitvoering soepel te laten verlopen, samen met onze vaste partners. En dat was een ingrijpende klus!

In de betoncasco hebben wij de gevel opengebroken en in deze plaats houten puien geplaatst. De kozijnen zijn verdiept aangebracht, waardoor er inpandige balkons zijn ontstaan met houten vloeren. Met veel plezier hebben onze vakmensen aan deze ambachtelijke betimmeringen gewerkt. Binnenin plaatsten we een staalconstructie met een gevlinderde betonvloer. Bovenop dit bestaande pand hadden we al eerder twee kantoorlagen gebouwd met bijzondere, in het oog springende lamellen. Met de transformatie van het magazijn heeft de hele locatie een waardevolle kantoorfunctie gekregen met op de begane grond deels ook een parkeergarage. Opvallend detail: een opening in het dak die rijke lichtinval geeft.

De uitvoering op zo’n krap stukje Amsterdam vraagt om logistieke oplossingen. Materieel en middelen hebben we hierop afgestemd, bijvoorbeeld door een elektrische heftruck en hulpmaterieel aan te schaffen. We vinden altijd oplossingen om het slimmer en duurzamer te doen.

Barts is in 1986 opgericht en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt. Het modemerk ontwerpt en levert mutsen, sjaals, handschoenen, hoeden, petten en badkleding aan meer dan 3.000 verkooppunten in Europa. Hoofdkantoor is het pand aan de Moermanskkade in Amsterdam dat wij met hetzelfde bouwteam als het transformatieproject hebben gerealiseerd, met steeds weer een tevreden opdrachtgever. Wij gaan altijd voor een duurzame relatie!

Meer weten?
Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde projecten

Utrecht
Latona Apartments
Nieuwegein
Cityview