Lyceum Schiedam: Realisatie 6.000 M² School
Lyceum Schiedam: Realisatie 6.000 M² School
Schravenlandcollege_1
Schravenlandcollege_2
Schravenlandcollege_4
Schravenlandcollege_6
Schravenlandcollege_7
Schravenlandcollege_5
Schravenlandcollege_8
Schravenlandcollege_9
Schravenlandcollege_10
Lyceum Schiedam: Realisatie 6.000 M² SchoolSchravenlandcollege 1Schravenlandcollege 2Schravenlandcollege 4Schravenlandcollege 6Schravenlandcollege 7Schravenlandcollege 5Schravenlandcollege 8Schravenlandcollege 9Schravenlandcollege 10

LYCEUM SCHRAVENLANT, SCHIEDAM

In opdracht van de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam hebben we 6.000 m² school gerealiseerd, met vaklokalen, theorielokalen, studieplekken, kantoren, twee gymzalen + fitnessruimte (met kleed-, douche- en bergruimten), sportvelden, fietsenstalling, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen.

Bijzonderheden
De school (ontwerp: LIAG architecten en bouwadviseurs, Den Haag) is het eerste schoolgebouw in Nederland dat in de filosofie van Cradle to Cradle is ontworpen en gebouwd. De school is CO₂ neutraal en voorzien van veel duurzame technieken zoals warmte- en koudeopslag in de bodem, grijswatersysteem voor het toiletgebruik, fotovoltaïsche cellen en zonnecollectoren voor warm tapwater van de douches van de gymzaal. Het pand heeft een uitstekende luchtdichtheid en een dito geïsoleerde schil.

Start bouw: april 2012
Oplevering: juli 2013

 

DELEN

TwitterFacebookLinkedIn

Copyright 2016 Aannemersbedrijf P. van Leeuwen | Webdesign Toon