Herenhuizen van De Meelfabriek Ameide
23 juni 2022

“De Meelfabriek” in Ameide opgeleverd

Een prachtige rij herenhuizen en eengezinswoningen, passend in het historische centrum van Ameide is opgeleverd! De 11 duurzame, zeer energiezuinige woningen zijn ontworpen in Oudhollandse stijl, waardoor ze mooi opgaan in de bestaande historische bebouwing van het stadje in de Alblasserwaard.

Herenhuizen en eengezinswoningen
De Meelfabriek is een woningbouwproject bestaande uit 6 ruime herenhuizen en 5 eengezinswoningen. De karakteristieke woningen met een diversiteit aan gevels door metselwerk en kleurgebruik hebben we gefaseerd opgeleverd. Op deze locatie stond “de” oude Meelfabriek van Ameide en was al jaren buiten gebruik. Voorafgaand aan de bouw is deze gesloopt.

Mooie uitdaging
Jelle van Leeuwen, projectleider van dit project, vertelt: “De Meelfabriek vroeg om extra denkwerk en planning door de locatie in het historische centrum. Het zeer gecontroleerd boren van de prefab-betonpalen voor de fundering i.v.m. trillingen en aanvullende eisen vanuit het Waterschap, het voorkomen van geluidsoverlast voor omwonenden en het later plaatsen van een van de garages zodat de doorgang tussen de woningen optimaal gebruikt kon worden gedurende het bouwproces, zijn enkele voorbeelden. Leuk detail: de bergingen behorende tot de woningen zijn door onze collega’s geprefabriceerd in onze eigen werkplaats in Meerkerk. Dit alles maakte de realisatie van het project een ontzettend mooie uitdaging en ik ben trots op het resultaat! Inmiddels zijn al enkele eigenaren verhuisd naar hun nieuwe woning en ik wens hun, en natuurlijk alle toekomstige bewoners, veel woonplezier”.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht