Rietveldschool Badhoevedorp
12 mei 2022

Officiële opening van de G. Th. Rietveldschool

In Badhoevedorp stonden de kinderen van de nieuwe G. Th. Rietveldschool te popelen om hun nieuwe schoolgebouw te betreden! Woensdag jl. is de nieuwbouw en het gerenoveerde schoolgebouw officieel geopend door een wethouder, in het bijzijn van onder meer het bestuur, leerkrachten, kinderen en hun ouders.

Uniek
De realisatie van de G. Th. Rietveldschool bestond uit de renovatie van een uniek schoolgebouw, dat in 1962 is ontworpen door de beroemde en gelijknamige architect en meubelmaker. Het nieuwbouwdeel is naast het historische gebouw gerealiseerd. Bijzonder aan het ontwerp van de nieuwe school is de vorm van de plattegrond: deze heeft dezelfde vorm als het oude schoolgebouw waardoor karakteristieke Rietveld-elementen terugkomen. De twee gebouwen zijn door middel van patio’s aan elkaar verbonden, waardoor het één geheel is geworden. De patio’s dienen als lichte, ‘groene leertuinen’ in het hart van het gebouw. Daaromheen bevinden zich de leerpleinen, welke kenmerkend zijn voor het Daltononderwijs.

Strakke planning
De realisatie van de school is volgens een strakke planning verlopen, zodat de tijdspanne van de bouw geminimaliseerd kon worden. Een flinke uitdaging, maar we kijken trots terug op het proces en het prachtige resultaat. De school is voorzien van duurzame installaties, zoals warmtepompen en pv-zonnepanelen, en daarmee klaar voor de toekomst! Wat ons betreft een schoolvoorbeeld van een mooi project waar oud en nieuw perfect samengaan, met behoud van de bijzondere historie en culturele waarde.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht