12 maart 2024

Nieuw natuurinclusief houtbouwproject: Brede School Beesd

De handtekening onder het contract voor de realisatie van de Brede School Beesd is gezet door Govert van Bezooijen, wethouder van de Gemeente West Betuwe, en Cees den Otter van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen.

Op de huidige locatie van basisschool De Lingelaar aan de Jeugdlaan wordt de Brede School Beesd gerealiseerd. In dit gebouw zullen straks de Antoniusschool, basisschool De Lingelaar, Kinderopvang KaKa en de bibliotheek samen onder één dak gehuisvest zijn. We realiseren een directe verbinding met het naastgelegen multifunctioneel centrum het Klokhuis. Het nieuwe schoolgebouw bevordert de samenwerking tussen alle gebruikers, terwijl de scholen elk hun eigen identiteit behouden.

Het prachtige ontwerp van RoosRos Architecten, is volledig gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Brede School Beesd wordt volledig in hout uitgevoerd, met een houten draagconstructie, dakconstructie, verdiepingsvloer en HSB-gevelelementen, wat resulteert in een lage CO2-voetafdruk. Ook worden er zoveel mogelijk biobased en circulaire materialen, zoals dakbedekking en binnenwanden, toegepast. Het ontwerp is flexibel en de gevel wordt demontabel uitgevoerd, waardoor toekomstige uitbreiding mogelijk is zonder verlies van materialen. De school wordt verwarmd en gekoeld door een Warmte- en Koudeopslag systeem, waardoor het gebouw energieneutraal wordt. Bovendien wordt het dak voorzien van mossedum en zonnepanelen.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht