De eerste steen van de Regenboogschool Nieuwendijk
20 april 2022

Eerste steen Regenboogschool Nieuwendijk gelegd

Op 19 april hebben de Directeur van de school en de Wethouder van de Gemeente Altena de eerste steen van de nieuwbouwschool in Nieuwendijk gelegd. Op deze dag mochten ook de leerlingen van de Regenboogschool in groepjes hun nieuwe school van dichtbij bekijken op de bouwplaats.

Energieneutraal
Het nieuwe schoolgebouw dat ook door Kinderopvang Trema in gebruik wordt genomen, is energieneutraal. De warmtepompinstallatie in combinatie met de pv-zonnepanelen op het dak leveren hiervoor voldoende stroom.  De grote luifel van twee meter zorgt bovendien voor natuurlijke koeling van het gebouw.

Flexibel ontwerp
In het ontwerp is uitgebreid aandacht besteed aan de flexibele indeling van het schoolgebouw. Zo is het mogelijk om de grote open ruimten te veranderen in kleinere instructieruimten. Ook is er rekening gehouden met de inrichting van een kook- en creatief atelier. Alles is aanwezig om passend en flexibel onderwijs te bieden, waar de leerlingen, maar ook de leraren en pedagogisch medewerkers plezier van zullen hebben. Na de zomervakantie wordt het splinternieuwe schoolgebouw in gebruik genomen. 

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht