31 augustus 2023

Contractondertekening voor 12 appartementen Lekstraat in Barendrecht

Deze week is het Design en Build contract getekend voor de realisatie van 12 appartementen aan de Lekstraat in Barendrecht. In opdracht van Patrimonium Barendrecht gaan wij aan de slag met een prachtige inbreidingslocatie, inclusief openbare inrichting. We realiseren de bouw van 12 ruime, energiezuinige sociale vierkamer huurappartementen van 90 m2 aan de Lekstraat, op loopafstand van het centrum met goede voorzieningen in gemeente Barendrecht.

Architectuur
Elk appartement beschikt over een fijne buitenruimte: op de begane grond een tuin en op de verdieping een balkon. De galerijen worden omarmd door het gebouw, wat zorgt voor een degelijke uitstraling. Opvallend is de luifel die rondom het gebouw loopt en het bekroont, terwijl de ramen zorgen voor veel natuurlijk licht in de appartementen. Het ontwerp is gerealiseerd door Steenhuis Bukman Architecten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is impressie-lekstraat-1024x576.png

Duurzaamheid
De zonnepanelen op het dak zorgen voor energieopwekking in het gebouw, terwijl de appartementen zijn voorzien van duurzame verwarming middels een warmtepomp met vloerverwarming. Hiermee hebben de woningen een comfortabel binnenklimaat.

Op deze locatie staan momenteel nog te slopen maisonnettes met garages, die niet meer voldoen aan de moderne eisen. Naar verwachting beginnen we eind dit jaar met de nieuwbouw.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht