7 december 2023

Contractondertekening 20 sociale huurappartementen de Roode Camer in Hank

Het contract voor de realisatie van 20 sociale huurappartementen de Roode Camer in Hank is ondertekend door Han Jetten van Bazalt Wonen, Cees den Otter van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen en Wim Beijer van Van Gammeren’s Installatiebedrijf. Naar verwachting starten we in januari 2024 met de bouw.

Appartementencomplex
Het appartementencomplex aan de Bolbaken in Hank wordt vier bouwlagen hoog en bestaat uit twintig vrijwel energieneutrale sociale huurappartementen. De locatie is uniek ;in de uitbreidingswijk Roode Camer aan het groen met uitzicht op de Buitendijk. Lianne Versteeg-den Dekker, projectontwikkelaar bij Bazalt Wonen is blij met deze nieuwbouwontwikkeling: “de vraag naar betaalbare huisvesting blijft groot binnen gemeente Altena. Deze twintig duurzame sociale huurappartementen zijn dan ook een waardevolle uitbreiding van onze woningvoorraad.”

Duurzaamheid De duurzame appartementen worden uitgerust met een water-water warmtepomp voorzien van een individuele bodemlus en boiler. Deze installatie zorgt voor verkoeling tijdens de zomermaanden. In de winter kan de woning op een lagere temperatuur worden verwarmd, wat resulteert in een vermindering van het energieverbruik. De appartementen worden geventileerd door middel van een warmteterugwinsysteem, wat bijdraagt aan een comfortabel en gezond binnenklimaat voor de toekomstige huurders.

Bovendien zijn de schuine daken van het appartementencomplex voorzien van zonnepanelen om energie op te wekken. Het ontwerp, door New-Ton Architecten Giessenburg, geeft het complex een stijlvolle uitstraling met fraaie gevels, inclusief zinkwerk en prefab betonnen kaders rondom de kozijnen, evenals passende schuine daken

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht