Eerste paal De Dusse in Dussen
13 juli 2023

Bouw sociale huurappartementen De Dusse in Dussen gestart

(Bericht is afkomstig van Bazalt Wonen)

Tussen de weilanden, aan de Schalkenwerf in Dussen ontwikkelt projectontwikkelaar Bouwlinie twintig sociale huurappartementen in opdracht van woningcorporatie Bazalt Wonen. Op dinsdag 11 juli jl. sloegen Shah Sheikkariem, wethouder gemeente Altena, en Han Jetten, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen, de symbolische eerste paal. De bouw is gestart!

De Dusse biedt starters kans op de woningmarkt
Het appartementencomplex is in rap tempo ontwikkeld en komt op een unieke locatie aan de rand van het dorp. Vanuit hun ruime appartement met balkon kijken de huurders straks aan drie zijden uit over de weilanden. Naast het complex komen voldoende parkeerplaatsen en een waterpartij.  De huurwoningen worden gebouwd over vier woonlagen en zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. Veertien van de twintig appartementen hebben naast een woonkamer, slaapkamer en badkamer ook nog een extra slaap- of werkkamer. Dat maakt de woningen zeer geschikt voor starters op de woningmarkt.

Han Jetten, directeur bestuurder van Bazalt Wonen is blij om te zien dat de bouw is gestart. “Er is en blijft veel vraag naar sociale woningbouw in de regio. Als woningcorporatie zetten wij ons in om aan die vraag te kunnen voldoen. Met deze twintig energiezuinige appartementen voegen we een prachtig aantal woningen toe aan het huuraanbod in de gemeente Altena. En juist de starters, een doelgroep waar de vraag naar woningen groot is, krijgen hier in Dussen een kans.”

Ook Shah Sheikkariem, wethouder gemeente Altena, is enthousiast over nieuwbouwontwikkeling De Dusse: ‘In Altena zetten we gerichte stappen naar meer woningen van hoge kwaliteit. We kijken daarbij naar wat inwoners van de gemeente nodig hebben en de vraag naar betaalbare, duurzame woningen is groot. De twintig appartementen van De Dusse leveren dan ook een mooie bijdrage aan onze woonopgave.’’

Duurzaam bouwen
De appartementen van De Dusse zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp. Ook komen er per woning drie zonnepanelen op het dak. Dat betekent dat de woningen vrijwel energieneutraal zijn. Bazalt Wonen vindt het belangrijk om te investeren in duurzame nieuwbouwwoningen. Ook omdat energiebewust bouwen de toekomst heeft; een belangrijk uitgangspunt in alle projecten van Bouwlinie.

Woningen naar verwachting vanaf eind 2024 te huur
De nieuwe huurappartementen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd. Zo’n drie tot zes maanden daarvoor worden de appartementen te huur aangeboden via www.woongaard.com, het woonruimteverdeelsysteem in de regio. Meer informatie over dit nieuwbouwproject op https://www.bazaltwonen.nl/duurzaamwonen/project/de-dusse

.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuwsoverzicht