skip to Main Content

De Nieuwe Botter Barendrecht bereikt hoogste punt

Op 7 juli 2021 vierden de toekomstige bewoners van appartementencomplex De Nieuwe Botter in Barendrecht een feestje: het hoogste punt is namelijk bereikt. Het project is een ontwikkeling van Erik van Erk Projectontwikkeling en Aannemersbedrijf P. van Leeuwen. Een van de bewoners heeft de vlag gehesen en vervolgens is met elkaar een toost uitgebracht.

70 appartementen
In het totaal worden op deze locatie 70 appartementen gerealiseerd, in drie gebouwen. Een deel van de appartementen wordt verhuurd en één gebouw bestaat uit koopappartementen. De drie gebouwen liggen langs de Buitenlandse Baan en Park Buitenoord in Barendrecht, nabij het centrum van Barendrecht. De drie appartementengebouwen, ontworpen door RoosRos Architecten, staan losjes in het landschap in een parkachtige omgeving. ‘’Het gebouw heeft een ingetogen uitstraling met fraaie materialen’’, aldus Mark Boschman van RoosRos Architecten.

Ontwikkeling en bouw
“We zijn positief over de vorderingen in het bouwproces. Het stijlvolle appartemetencomplex neemt steeds meer haar uiteindelijke vorm aan. De Nieuwe Botter gaat prachtig op in de ruime parkachtige omgeving, precies zoals we vooraf hebben beoogd”, vertelt Erik van Erk. “Nog even geduld tot de oplevering, maar de toekomstige bewoners zullen hier straks ongetwijfeld met veel plezier wonen.”

“Wij zijn blij dat we eindelijk de toekomstige bewoners van “De Botter” fysiek kunnen betrekken bij deze bijzondere mijlpaal”, aldus Joost de Korte van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen. “Ondanks de stijgende bouwkosten en de situatie rondom covid-19, zijn we ontzettend content dat we dit mooie project mogen en kunnen realiseren voor de toekomstige bewoners van Barendrecht.” De bouw loopt conform de gestelde planning dus eind 2021, begin 2022 worden alle appartementen opgeleverd.

Duurzaam
De verwarmingsinstallatie van de appartementen is duurzaam uitgevoerd in een zogenaamde gesloten WKO installatie. De energie wordt uit de bodem onttrokken door middel van gesloten bodemlussen welke op de appartementen worden aangesloten, deze manier van verwarming (en koeling) is zeer energiezuinig.

Daarnaast wordt op het dak van de drie gebouwen een grote hoeveelheid zonnepanelen geplaatst. Deze panelen zorgen voor de collectieve energieopwekking voor elektriciteit in de algemene ruimten, parkeergarage  en voor de lift. De algemene ruimten worden bovendien voorzien van energiezuinige ledverlichting. Door goede isolatie van daken, muren en kozijnen zijn de appartementen energiezuinig en duurzaam. Deze duurzaamheidsmaatregelen dragen bij aan veel wooncomfort en woonplezier.

Groene omgeving
De Zuidwalbotter met 18 vrije sector huurappartementen verdeeld over drie lagen, vormt de entree van de wijk aan De Botter en De Kempenaar. Hier bevindt zich ook de toegang tot de ondergrondse parkeergarage die ervoor zorgt dat het gebied verder autoluw is. Dan is er de Noordzeebotter met 34 huurwoningen voor 55-plussers. Het gebouw wordt zo gebouwd dat bestaande bomen behouden blijven. Dat geeft gelijk aan hoe belangrijk groen, duurzaam en toekomstbestendig wonen hier is. Alle appartementen van het complex zijn inmiddels verkocht of verhuurd.

share

TwitterFacebookLinkedIn

Copyright 2021 P. van Leeuwen | Realisatie Toon

Back To Top