skip to Main Content

Viering eerste paal De Nieuwe Botter te Barendrecht

 

De bouw van nieuwbouwproject De Nieuwe Botter in de wijk Buitenoord in Barendrecht gaat van start! Op de voormalige locatie van de Focus Beroepsacademie (hoek Groene Rede/Buitenlandse Baan) worden 70 koop-, huur- en sociale huurappartementen met een parkeerkelder gerealiseerd. Op 7 oktober jl. sloeg wethouder de heer A. Proos symbolisch de eerste officiële paal. De ontwikkelcombinatie, bestaande uit Erik van Erk Projectontwikkeling en Aannemersbedrijf P. van Leeuwen hebben gezamenlijk het project ontwikkeld. Het stijlvolle gebouw is ontworpen door RoosRos architecten. Aannemersbedrijf P. van Leeuwen realiseert deze sfeervolle, energiezuinige appartementen.


Nieuwbouwproject De Nieuwe Botter bestaat uit 70 (levensloopbestendige) appartementen in het koop- en huursegment, verdeeld over drie woonblokken. Blok 1 bestaat uit 18 stijlvolle koopappartementen, waarvan nog één vierkamerappartement van ca. 114 m2 beschikbaar is. De koopsom van dit appartement is € 535.000,- v.o.n. De 34 drie- en vierkamerhuurappartementen in blok 3 zijn afgenomen door Patrimonium Barendrecht. Deze 55+ appartementen worden verhuurd via Woonnet Rijnmond. De 18 vrije sector huurappartementen in blok 2, waarvan de helft in middel dure huur, zijn afgenomen door Coever Vastgoed. Blok 1 en 2 zijn middels een onderliggende parkeerkelder met elkaar verbonden. In deze parkeerkelder zijn nog parkeerplaatsen te koop.

Duurzaam
Duurzaamheid staat bij dit nieuwbouwproject hoog in het vaandel. Naast een duurzaam ontwerp en de keuze voor duurzame materialen zijn de appartementengebouwen ook voorzien van duurzame installaties. Zowel op het gebied van verwarming en koeling door middel van een bodeminstallatie als het toepassen van zonnepanelen op de gebouwen voor de collectieve energieopwekking. De woningen worden gasloos opgeleverd.

Parkachtige omgeving
De inrichting van het openbaar gebied rondom de appartementengebouwen, welke wordt ingericht door de gemeente Barendrecht, zal aansluiten op de groene, parkachtige sfeer van park Buitenoord. Verwacht wordt dat het plan gereed zal zijn eind 2021 / begin 2022.

Tijdens de eerste paalviering zijn gepaste maatregelen getroffen conform de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Covid-19.

Meer informatie
Voor meer informatie over zowel de verkoop en de verhuur van de vrije sector appartementen, als de parkeerplaatsen in de parkeerkelder, kunt u terecht bij Delta NVM Makelaars via welkom@deltamakelaars.nl. Meer informatie over het project vindt u op www.denieuwebotter.nl

share

TwitterFacebookLinkedIn

Copyright 2021 P. van Leeuwen | Website Toon

Back To Top